Beefeater 24

Beefeater 24

Beefeater24 is de grotere broer van beefeater gin en je zou kunnen zeggen de vader van beefeater mini. Beefeater24 is met 45% net iets sterker dan zijn jonger broertje beefeater gin hierdoor extra volle tonen en voor de kenners duidelijk meer body dan de andere Beefeater soorten. Door heerlijke thee extracten en kruidige aroma’s is dit een topper tussen alle gin’s.

In een shot of in een longdrinkglas is beefeater een massage voor ons gehemelte. Gedistilleerd in het hartje van Londen, en altijd al een lieveling van het volk geweest. Het wordt omschreven als zacht, rust gevend, mild met zoete tinten en net als de monkey47 Gin een wat pittige bite.(zie ook monkey47 sloe gin)

Natuurlijk is deze gin met komkommer in het glas goed te doen. Men zegt dat de komkommer de kruidige smaak goed kan vast houden. Je kunt het mixen met van alles maar een aanrader is tonic!

Geschiedenis

Zoals de meeste dagen in het leven begint het allemaal met thee. De vader van beefeater oprichter James Burrough was een thee verkoper. Toen Desmond Payne, meester distilleerder, langs een van zijn prijzen kaartjes liep kreeg hij in eens inspiratie voor iets groots.

Het geeft beefeater zijn unieke smaak, 24 uur lang worden ingredienten samen geperst tot een super kruid als het ware. Daarna wordt het gedistilleerd op de ouderwetse manier voor die echte excentrieke smaak. Beefeater is dan ook een van de meest bekende en meest gedronken gin’s uit het verenigd koninkrijk.

Om bij zijn roots te blijven, zitten er in deze gin twee thee soorten vermengd chinees sencha thee, en chinees green tea. De thee is wederkerend naar zijn vader toe, die vroeger thee verkoper was en nu trots zou zijn geweest op wat zijn zoon heeft neergezet aan gin!

beefeater24