Beefeater London

Beefeater London

Beefeater Gin bestaat uit 100% granen distillaat. Met als basis de jeneverbes, daaronder de kruiden mix en de subtiele aroma´s van fruit vormt deze wel geliefde smaak. Bestaande uit verschillende zaden en citrus vruchten is deze gin geweldig in cocktails. Gin, tonic, kruiden of fruit schijfjes noem maar op. Vele wegen leiden naar Rome. Jij als Romein kan je eigen weg inslaan. Tonic hoeft er niet bij, pure gun is goed te doen, we hebben voor ieder wat wils. Shot glazen, longdrink glazen en natuurlijk ook cocktail glazen.

Wetende dat beafeater 40% alcohol bevat, zou je het nog een stap pittiger voor je zelf kunnen maken. Want dan is er speciaal voor jou ook nog zijn grotere broer beefeater24 gin die 45% alcohol bevat. Met beide hun eigen excentrieke smaak. De een met 9 ingrediënten de ander met 12 ingrediënten. Zowaar een groot feest! Probeer ze allebei uit en ontdek welke het beste bij jou past!

Geschiedenis

De geschiedenis van beefeater kan tot 1862 worden getraceerd, toen James Burrough die in 1835 geboren werd, een pand kocht om te kunnen distilleren. Hij kocht dit pand voor toen de tijd 400 pond. Een jaar later begon hij zijn eigen gin soort te ontwikkelen. In het begin gingen ze verder met de oorspronkelijke smaken van de vorige eigenaar, maar dit was alleen om de trouwe klanten die ze al hadden te houden. Later is mr. Burrough steeds meer gaan aanpassen. Zo zijn niet alleen hun product maar ook hun klanten aangepast aan zijn ideeën.

Op een lijst die hij bijhield van verschillende gin´s, zag hij wat voor gin´s in aanmerking kwamen voor de grote markt. Dit waren voor old toms en London dry gins. Met dit in zijn gedachte en veel experimenteren, bloed, zweet en tranen, heeft hij volgens hem de perfecte gin ontwikkeld vol van smaak. Vervolgens heeft hij het Beefeater genoemd.

Wat meteen een succes bleek werd zijn handelsmerk. Beefeater gin. Later werd pas duidelijk wat nou het geheim was van de gin. Negen ingrediënten waren echt van groots belang. Jeneverbes, engelwortel, engelwortel zaden, korianderzaad, zoethout, amandelen, lis wortel, sevilla sinaasappelen en citroenschil. Dit zorgde voor zijn grote succes.

beefeater-london