Blackwoods Vintage Dry Gin

Blackwoods Vintage Dry Gin

Blackwoods Vintage Dry Gin 2012 is een speciale gin ook weer excentriek en uniek in zijn eigen klasse. Blackwoods vintage gin heeft ingrediënten zoals wild water mint, engelwortel, koriander, kaneel, zoethout, kurkuma, citrus, nootmuskaat en nog vele anderen.

Wat dit nou zo speciaal maakt is het feit dat deze ingrediënten met de hand worden geplukt. Het klimaat in het noorden van Schotland is erg wisselvallig. Het ene jaar is het heel warm, het andere jaar regent het net wat meer dan het ander of het is er heel droog. Aangezien de gin wordt gemaakt van lokale ingrediënten die er groeien is de oogst elk jaar anders. Dit zorgt voor elke jaar een ander soort gin. Vandaar die ‘’vintage’’ in de naam want ieder jaar veranderd de gin.

Elk jaar zal je verschillen proeven die aangenaam de keel in gaan. Misschien drink je het ene jaar een munt achtige gin en het jaar erop heb je er dan alleen wat tinten van en heeft het meer een kaneel achtige smaak.

Er is ook nog een strong variant van. Laat je keer op keer verrassen. En profiteer van deze opmerkelijke gin soort. Opmerkelijk is wel dat het met wat olijven erin aangenaam smaakt. Eet een olijf met gin en u zal er geen genoeg meer van kunnen krijgen. Vergeet niet dat u altijd nog wat Royal club erbij kunt voegen.

Geschiedenis

Al jaren heeft de Blackwood familie in het Noorden van Schotland een prachtig gebied op de Shetlands. In dat gebied groeien prachtige planten, kruiden en de natuur is er ongerept. Vader en moeder Blackwood houden wel van de Britse traditie. Met hun prachtige schotse land besloten ze hun eigen Gin te maken met alleen maar ingrediënten uit de Shetlands.

De eerste jaren merkten zij geen verschil en genoten zij en andere van hun gin. Pas na een aantal jaar dat het klimaat begon te schommelen en sommige ingrediënten net iets beter of andere plantjes kregen, zagen ze hun gin er op aanpassen. Moeder vond het verschrikkelijk en dacht dat dit hun gin zou ruïneren maar vader Blackwood zag dit als iets positiefs en dacht aan een concept van een gin die elk jaar anders zou smaken en dit klopte ook. Niet dat de verschillen in smaak groot waren maar het ging om de kleine tinten van aroma’s.

Het bleek een succes want vandaag de dag is het nog steeds een grootmacht in de wereld van de gin’ s.

 

blackwoods