Bluecoat American Dry Gin

Bluecoat American Dry Gin

 

Bluecoat is een Amerikaanse Dry Gin, uniek in smaakprofiel en onovertroffen in karakter, vijf maal gedistilleerd in de geboorteplaats van Amerika – Philadelphia, Pennsylvania.

Bluecoat Dry Gin is ambachtelijke gedistilleerd met behulp van organische jeneverbessen, citrusvruchten en andere organische plantaardige ingrediënten.

Bluecoat wordt gedistilleerd in een custom-built, met de hand gehamerd koperen pot still. Een echte batch destillatie, de werkwijze vereist zeer langzame opwarming van de pot, die zorgt voor maximale scheiding van alcohol. Onzuiverheden worden verwijderd, waardoor alleen de zuiverste, meest smaakvolle alcohol overblijft. Het vakmanschap waarmee deze Bluecoat gin met volledige overgave wordt gemaakt, proef je bij elke slok.

Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

bluecoat