Bobby’s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Schiedam Dry Gin

De geschiedenis van Bobby’s gin gaat terug naar 1950 toen Jacobus Alfons, voor zijn familie en vrienden genaamd Bobby, emigreerde van Naku, Ambon (Indonesië) naar Nederland. Bobby was liefhebber van de Nederlandse jenever alleen miste hij de smaak van thuis. Hierom voegde hij aan de Hollandse jenever kruiden uit Indonesië toe wat de basis werd voor Bobby’s gin. In 2012 ontdekte zijn kleinzoon Sebastiaan een fles hiervan bij zijn moeder thuis en ging hiermee naar Distilleerderij Herman Jansen in Schiedam en samen met de 7e generatie Master Distiller aldaar verfijnde zij het recept. Het heeft tot 2014 geduurd voordat Bobby’s gin in ere werd hersteld.

Bobby’s gin wordt gemaakt van 8 botanicals welke allemaal afzonderlijk worden gedistilleerd, er worden geen toevoegingen, suikers of extracten  gebruikt, dus alleen pure smaak. De 8 kruiden welke voor deze gin worden gebruikt zijn ; citroengras, koriander, Cubeb peper, kaneel, jeneverbes, rozenbottels, venkel en kruidnagel. Als fles hebben zij de oudhollandse kruikfles gebruikt waar een typische Indonesische afbeelding ( Ikat pattern ) op is afgebeeld. Bobby’s gin wordt aanbevolen met Fevertree Indian Tonic te samen met een sinasappelschil en een paar kruidnagels.

 

 

bobbys