Boë Gin

Boë Gin

De subtiliteiten van Boë Superior Gin zit ‘m allemaal in de selectie en voorbereiding van zijn plantaardige ingrediënten. De fijne balans tussen kruiden en specerijen zijn cruciaal voor zijn kenmerkende smaak en kwaliteit.

Ook deze Gin is goed te mixen met martini en tonic. Eventueel zou u ook nog kunnen kijken of komkommer u bevalt in deze gin. De komkommer houdt de smaak goed vast. Kijk voor meer informatie over cocktails op de officiële site van Boë Superior Gin.

De jeneverbessen en hun smakelijke oliën staan centraal bij deze gin maar er komt veel meer bij kijken. Veel meer elementen zijn nodig om Boë speciaal te maken, zoals de aromatische koriander, engelwortel, gember, lis wortel, lavendel en natuurlijk een van de aller oudste ingrediënten Chinese kaneel. Sinaasappel en citroenschil zijn ook nog van de partij. Samen met kardemom zaden, zoethout, amandelen en peperige noten van de cubeb bessen. Deze geven hem een warme volle smaak. Deze warme volle smaak kun je nog beter beschrijven als: schoon, gekruid en opvallend verfrissend!

Geschiedenis

De geschiedenis van Boë Superior Gin gaat helemaal terug naar 1685. In dat jaar was men opzoek naar een middel dat zou tegen onzuiverheden in het bloed. De beroemde professor Franz de la Boë bedacht zo een genees middel tegen onzuiverheden in ons bloed. Zijn recept was zo uniek, hij creëerde een totaal nieuwe infusie van graan alcohol, jeneverbessen en planten extracten om een tonic te krijgen die zou genezen. (gin – tonic) Zijn middel was nog eens waanzinnig lekker ook. Boë Superior Gin!

 

boe