Brooklyn Gin small batch

Brooklyn Gin Small Batch

Brooklyn Gin is een Small Batch Gin die wordt geproduceerd in New York door middel van vers met de hand geschilde citrusschillen en met de hand gekraakte jeneverbessen. Dankzij deze ambachtelijke methode komen de essentiële oliën die zich in de jeneverbessen bevinden beter tot zijn recht ten opzichte van bevroren of gedroogde citrusschillen. Dat het om een Small Batch Gin gaat blijkt wel uit het gegeven dat ze slechts in staat om 300 flessen in drie dagen te fabriceren.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Brooklyn Gin is een ambachtelijk product afkostig uit New York. Ter ere van de ambachtslieden die geest van Brooklyn belichamen, is deze handgemaakte Amerikaanse gin gemaakt. Brooklyn Gin wordt gedistilleerd met alleen lokaal ingekocht fruit en 100% in New York verbouwde graan. Brooklyn Gin bevat verse citroenschillen en met de hand geperste jeneverbessen. Het is een frisse, complexe en smaakvolle gin.

brooklyn