Damrak Gin

Damrak Gin

Damrak Gin is een internationaal merk van de bekende Nederlandse distilleerderij Lucas Bols. Dit is een hoogwaardige gin uit Amsterdam en is op het moment erg populair in de Verenigde Staten. Deze gin combineert 17 verschillende soorten botanicals en wordt vijf keer gefilterd.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

In 1575 begon de familie Bols een kleine distilleerderij in Amsterdam. Men maakte gebruik van exotische kruiden en specerijen vanover de hele wereld, die men haalde bij de VOC schepen die aanmeerden in de Damrak haven. In de 17e eeuw werd de haven een belangrijke aanlegplaats voor handelsschepen van en naar exotische oorden in de hele wereld, en zo werd Amsterdam dus een belangrijk doorgeefluik van allerhande uitheemse producten, kruiden en specerijen, waaronder sinaasappels en jeneverbessen. Met dit in het achterhoofd, ontwikkelde Lucas Bols een hoge kwaliteit gin als als aanvulling op zijn bestaande reeks likeuren en jenevers. De Lucas Bols Distillery, waar DAMRAK Gin wordt gemaakt, staat in het zicht van de Damrak haven.

damrak-gin