Death’s Door

Death’s Door

Death’s Door Gin bestaat uit slechts drie botanicals; wilde jeneverbessen, koriander en venkelzaad. Death’s Door Gin kan zowel puur als in een cocktail gedronken worden.

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Death’s Door Spirits komt van het Amerikaanse Washington Island en ontleent zijn naam aan het stuk water tussen het eiland en het schiereiland Door County. Vroegere indianenstammen Potowatami en Winnebego gaven het deze naam, tewijl de Fransen het later ‘Port de Morts’ noemden bij hun handel in het gebied om zo andere handelaren af te schrikken. Death’s Door Spirits gebruikt voor de productie van zijn dranken tarwe, die van het eiland zelf afkomt.

deaths-door