G’Vine Nouaison Gin

 G’Vine Nouaison Gin

G’Vine Nouasion is een nog relatief jong merk op de markt. De naam Nouasion slaat terug op de bloeiperiode in de maand juni wanneer de jeneverbessen worden geplukt. Op het moment van plukken zijn de druiven vergelijkbaar met harde erwten. Gedurende het productieproces worden er intotaal negen botanicals toegevoegd, deze worden vervolgens meerdere dagen geweekt in de druivenalcohol. Een leuk feit is dat deze gin wordt gemaakt op basis van de Ugni blac druif. Qua smaak is deze gin delicaat, zoet en enorm floraal van smaak en is dan ook puur te drinken. Als u de voorkeur geeft aan een Gin and Tonic kunt u deze het beste mengen met een Indi Tonic, deze verzacht de citrussmaak en bitterheid.

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

G’Vine Gin is een Franse gin die wordt gedistilleerd in de Franse Cognacstreek door het bedrijf Eurowinegate dat in 2001 werd opgericht.

gvine-nouaison