Junipero Gin

Junipero Gin

Junipero Gin wordt volgens de klassieke dry gin methode gedistilleerd. Junipero Gin is pittig van smaak, er zijn duidelijk veel jeneverbessen aanwezig.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Junipero Gin wordt gedistilleerd door The Anchor Distilling Company uit San Francisco. De geschiedenis van de distilleerderij gaat terug naar 1871, wanneer Gottlieb Berke een brouwerij opricht. Na een naamsverandering, flinke tegenslagen en verschillende eigenaren gehad te hebben, redt Fritz Maytag het bedrijf in 1965 van een faillissement en begon hij ambachtelijk bier te brouwen. In 1993 breidt hij uit door te starten met de distillatie van whisky wat weer wordt gevolgd door de productie van gin. In 1996 ziet Junipero Gin het levenslicht. In 2010 ging het bedrijf zich buiten productie ook toeleggen op het importeren van dranken en heeft zodoende nu bijna 400 merken in zijn portfolio.

junipero-gin