No.3 London Dry Gin

No.3 London Dry Gin

Deze traditionele London Dry Gin is gestookt met zes uitgesproken botanicals, krachtige Italiaanse jeneverbes, Marokkaanse koriander, Spaanse sinaasappel, engelwortel, kardemon en grapefruit. Deze gin laat zich makkelijk mengen met verschillende soorten gins zonder dat dit de gin verpest. Toch zweren kenners bij Fentimans Tonic voor de ultieme smaakbeleving.

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

No.3 is een heuse London Dry Gin die gebaseerd is op een traditioneel recept van de Berry Bros & Rudd, een van Londen’s oudste distilleer- en wijhandelaren. Een saillant detail is de merknaam. No.3 verwijst namelijk naar het adres van de stokerij, St. James Street No.3 in Londen.

no-3-london-dry-gin