Opihr Oriental Spiced London Dry Gin

Opihr Oriental Spiced London Dry Gin

Opihr Oriental Spiced Gin wordt van een selectie handgeplukte kruiden geproduceerd. In de neus oosterse kruiden en een uitbarsting van citrus. Hinten van komijn en kardemom zorgen voor een warme bodem, welke mooi in evenwicht met de grapefruitschil is. Zachte zoete aroma’s van kamfer en specerijen. Lange afdronk met zwarte peper.

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Opihr is een legendarische regio, bekend om zijn rijkdom gedurende het bewind van Koning Solomon. De koning ontving diversen ladingen goud, zilver en kruiden uit Opihr. De exacte ligging van Opihr is echter nog steeds een mysterie. Het is alleen bekend dat deze langs de eeuwenoude ‘Spice Route’ lag.

opihr-oriental-spiced-london-dry-gin