Plymouth English Gin

Plymouth English Gin

Plymouth Gin wordt gekenmerkt als een gin die minder droog is dan de traditionele London Dry Gin. Dit komt mede door het feit dat bij het distilleerproces zeven botanicals worden toegevoegd. Deze gin kan het beste gemengd worden met Indi Tonic. Deze is zacht van smaak en sluit goed aan de zoete sinaasappel en citroensmaak in de gin. Het merk Plymouth is een begrip binnen het leger. Het is de vaste leverancier van de Royal Navy. De gin wordt tot op heden nog steeds gedistilleerd in een klooster uit de 15e eeuw.

In tegenstelling tot het woord “London” bij London Dry Gin, verwijst Plymouth wel naar de herkomst van de gin. Deze ginstijl mag namelijk slechts door één traditionele distilleerderij worden geproduceerd. Kenmerk van deze stijl is veel body, helder, fruitig en zeer aromatisch.

Plymouth Gin is een geheel eigen stijl gin die separaat staat naast de traditionele London Dry Gin. De naam ‘Plymouth’ is een beschermde geografische aanduiding hetgeen wil zeggen dat er geen andere gin de naam mag voeren, tenzij het gestookt is in de Blackfriars Distillery te Plymouth. De Plymouth Distilleerderij heeft een rijke geschiedenis en is in 1793 opgericht en is gevestigd in een middeleeuws klooster. De ketel die bij het stoken wordt gebruikt is al meer dan 150 jaar oud.

plymouth-english-gin