Saffron Gin Gabriel Boudier Dijon


This page has hierarchy - Parent page: Onze Gin’s

Saffron Gin Gabriel Boudier Dijon

Deze gin is afkomstig uit het huis van Gabriel Boudier dat sinds 1874 is gespecialiseerd in verschillende soorten dranken. Gabriel Boudier produceert de alom bekende bourgognelikeur Crème de Cassis de Dijon. Het bedrijf wilde zich naast deze likeur ook op andere markten begeven en kwam met een gin. Saffron Gin is een echt ambachtelijk product dat slechts in kleine hoevelheden in traditionele distilleerketels wordt gemaakt. De basis van het recept stamt uit de koloniale tijd, waarin saffraan wordt gebruikt om de gin op kleur te brengen en een kruidig karakter toe te voegen.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Gabriel Boudier stookt al sinds 1874 in hun eigen kleine distilleerderij in Dijon. Het submerk dat ze voeren is Fahrenheit.

saffron-gin-gabriel-boudier-dijon


Today is dinsdag
11 september, 2018