Star of Bombay

Star of Bombay

bombay Sapphire Star of Bombay is de premium variant van de reguliere versie. Met geuren van jeneverbes, veel kruiden en specerijen zorgt dit voor een heerlijk aroma. De smaak bevat een licht pepertje, wat koriander en meer specerijen.

 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Bombay Sapphire is ‘s werelds best verkochte gin. De naam komt van de Star of Bombay, een blauwe saffier met een stervormige schittering. Bombay Sapphire kent een rijke historie, in 1761 kocht de Engelsman Thomas Dakin op 24 jarige leeftijd een bedrijfspand in Warrington. Dit pand bood veel potentie om te worden verbouwd tot een distilleerderij . Veelal waren de distilleerderijen toentertijd gelegen in het centrum van Engeland en niet in de regio waar Thomas startte. Door zijn gunstige ligging vlakbij de haven van Liverpool kon hij ook makkelijk buiten de Engelse grenzen expanderen. In 1831 kocht de familie Dakin een van de allereersten koperen distillatieketels. Deze innovatie zorgde ervoor dat ze zich onderscheidde van de andere distilleerderijen. Circa 30 jaar later verkocht de familie Dakin alles aan Gilbert en John Greenall. Samen met hun kennis en eigen recepten breidde ze het imperium uit tot wat het nu is, oftewel een van de grootste spelers in de gin markt uit het Verenigd Koninkrijk. Met het merk Bombay Sapphire als paradepaardje.

Star of Bombay