Sylvius Gin

Sylvius Gin

Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, krummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Het merk Sylius geniet bekendheid door zijn Nederlandse gin. Het wordt gedistilleerd in de Schiedamse Distilleerderij Onder de Boompjes. Het is een creatie ter ere van Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de bedenker was van Genievre. De distilleerderij stamt af uit dezelfde periode en voor deze gin uitsluitend ingrediënten die toentertijd ook beschikbaar waren. Sylvius Gin wordt op ambachtelijke wijze gestookt in kleine oplages gestookt.

Sylvius Gin